Bleking av tenner

Bleking av tenner er en kosmetisk behandling, og formål er å få et lysere smil. Ved kjemisk påvirkning av tannen fjernes misfarging og tannen vil fremstå hvitere.

Vi tilbyr hjemmebleking.

Hva er tannbleking?

Først vil vi gjennomføre en grundig undersøkelse av tennene og emaljen din, før all plakk og tannstein renses bort. Deretter vil vi ta avtrykk av tennene, for å kunne lage spesialtilpassede blekeskinner.

bleking av tenner

Slik bruker du tannblekeskinnene

Puss tennene grundig og rene, og bruk alltid tanntråd. Legg en liten dråpe blekemiddel på innsiden av skinnen på hver av tennene som skal blekes og ta på blekeskinnen. Hvis du har tatt i litt for mye blekemiddel kan det legge seg litt middel på tannkjøttet som du fjerner etter at du har plassert skinnen i munnen. Det kan bleke tannkjøttet, men det forsvinner i løpet av få minutter og er ikke farlig. Hvis du har i for lite blekemiddel legger det seg små luftbobler under skinnen.

Blekemidler som inneholder 10 % karbamidperoksid skal brukes over natten, mens blekemidler som inneholder 15 % skal brukes i en til to timer på dagtid. Prosenten skal være klart markert på pakken. Puss tennene når du tar av blekeskinnen, og bruk fluor. Vask blekeskinnen med kaldt eller lunkent vann etter bruk. Varmt vann kan deformere skinnen. Lagre skinnen tørt til neste behandling og legg blekemiddelet tilbake i kjøleskapet.

Dersom du opplever ising kommer det til å avta etter noen få dager. Det tar rundt to uker før man ser det endelige resultatet og dette resultatet varer normalt sett i minst et år.

Viktig å vite om tannbleking

Dersom hvitfargen avtar etter noen måneder skyldes dette ofte belegg på tennene som enkelt kan pusses bort hos oss. Tennene er mer sensitive når du bleker. Bruk fluor daglig og unngå mat og drikke med sterk farge - som for eksempel rødvin, blåbær og kaffe. Ta kontakt med oss hvis du opplever kraftig ising.

Resultatet av blekingen kan variere, og er i stor grad avhengig av tennenes utgangsfarge. Med hjelp av vår fargeskala er det mulig å vurdere blekepotensialet på forhånd. Fyllinger eller keramiske kroner vil ikke bli påvirket av blekingen.