hedvig_stol_ny_650

Tannsjekk

På en vanlig tannlegesjekk undersøker vi munnhulen og kjevepartiet, og forebygger hull i tennene og sykdommer i tannkjøttet. Du bør gå til tannlegen for en tannundersøkelse minst én gang i året. Har det gått mer ett år siden sist, eller du tror at du kan ha behov for tannbehandling, er det på tide å bestille time for en tannlegesjekk.

Dette skjer

Når du kommer til en tannlegesjekk, vil vi undersøke munnen og kjevepartiet. Først med sonde eller speil. Vi tar også røntgenbilder. Vi fjerner tannstein og misfarging av tennene med ultralyd (Airscaler) og saltblåsing (Airflow), også for å forebygge hull i tennene og sykdommer i tannkjøttet. Vi gir også veiledning om godt tannstell og munnhygiene. Om tannlegesjekken skulle vise at du har begynnende eller etablerte tann- eller tannkjøttproblemer, blir vi enige om behandlingen videre, gjør et kostnadsoverslag, og setter opp en ny timeavtale.

Er du redd for å gå til tannlegen?

Fortell oss om hvordan du har det, så vi kan vise hensyn. Vi har lang erfaring i å ta imot pasienter med tannlegeskrekk. Når du kommer til oss for tannsjekk, er tannundersøkelsen grundig, men hensynsfull og skånsom. Du får alltid tilbud om lokalbedøvelse ved tannbehandling.