forberedelser_utstyr_600

Kroner og broer

Hvis tannen er for skadet til at fyllinger er godt nok, kan en tannkrone eller tannbro være det som gir deg smilet tilbake. Vågå Tannhelse har erfaring med å restaurere alvorlig skadde tannsett. Vi lager tannkroner og tannbroer som føles og ser helt naturlige ut.

Dette er tannkroner og tannbroer

En tannkrone er et kunstig skall som settes utenpå en tann som er så sterkt skadet at tannfyllinger ikke blir sterkt eller pent nok. Tannkroner lages vanligvis i keramiske materialer, i metall eller i en blanding med porselen på utsiden. Det gir et pent og naturtro resultat.

Hvis én eller flere tenner i tannsettet mangler, kan vi lage en tannbro. Vi sliper til nabotennene, som da fungerer som pilarer
Vi tar et digitalt "avtrykk" (scan), designe kronen eller broen her hos oss. Større arbeider blir laget av en teknikker men de fleste kroner og broer kan vi lage i løpet av 1 tannlegetime her på kontoret med hjelp av en keramikkfrese. Da slipper man lang ventetid, midlertidige arbeider og flere tannlegetimer. 🙂

kroner_og_broer

Refusjon av utgifter

Tannkroner og tannbroer er kostbare, men svært langsiktige behandlinger. Behandlingene vil kunne gi et pent resultat som varer i mange år.

Hvis årsaken til at du trenger tannkroner eller tannbroer, er skader oppstått som følge av tannkjøttsykdom, kan du få refundert utgifter fra folketrygden. Om du er usikker på om du kan ha krav på refusjon, må du gjerne spørre oss.